HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

LUKAS 13:31–35

Tankar om livet - 82

ETT ORD PÅ VÄGEN

Jesus är helt fokuserad på sin uppgift. Han bryr sig inte om de hot han får. Ingen ska få hindra honom. Han känner samtidigt en stor sorg över att människorna inte vill ta emot hans erbjudande om hjälp. Han gjorde allt
för att hjälpa dem att förstå hurdan Gud är (Joh. 1:18), att han vill deras bästa, som hönan vill skydda sina kycklingar.

De av oss som fått uppleva glädjen av att vara Guds barn, kan som Jesus känna smärta om vi blir avvisade av människor när vi vill berätta vad Gud erbjuder oss alla.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

Herodes var lydkonung över de judiska områdena Galileen och Pereen. Han hade tillnamnet Antipas och var son till Herodes den store, som regerade vid Jesus födelse. Det var han som hade satt Johannes döparen i fängelse och senare lät halshugga honom.

Herodes levde, åtminstone utåt sett, enligt judiska seder, sände gåvor till templet och besökte Jerusalem vid de stora högtiderna. Här verkar det som att han var ute efter att fängsla Jesus, som han kanske tyckte hade blivit för obekväm.

Räv. Jesus ger Herodes beteckningen räv. För en jude representerade räven fördärv och listighet. Den var också en beteckning på en värdelös och oansenlig människa.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

”Nu får ni själva ta hand om ert hus.” Vad menade Jesus? Jämför med 1917 års översättning eller nuBibeln.