HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

LUKAS 13:18–21

Tankar om livet - 80

ETT ORD PÅ VÄGEN

Det är viktigt att ibland försöka se saker och ting ur ett nytt perspektiv. När vi ser på andra, oss själva och hur vi handlar, kan vi bli miss- modiga. Här påminns vi om att ur det lilla kan det växa fram något stort och fint. Budskapet om den nya gudsgemenskapen som Jesus talade om, såg inte ut att vara så stort från början. Han visste ändå att det skulle sprida sig över hela jorden. Kunde det vara möjligt? Ja, om t.o.m. den lilla surdegsklumpen kunde genom- syra en jättestor deg, hur mycket mer skulle då inte Guds rike kunna nå ut till alla.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

Senapskornet är det svarta senapsfröet, ungefär 1 mm stort. Senapsplantan kunde växa upp till en busklik planta och få formen av ett manshögt träd. Fröna är eftertraktade av fåglarna. Senapen växte vilt, men odlades ofta. Fröna pressades till olja, men användes också som krydda och läkemedel.

Tre mått mjöl. Det motsvarar ca 40 liter eller 24 kg mjöl.

FÖR EFTERTANKE

I ”Levande Bibeln” står det: ”Det är som jäst, som knådas in i en deg och som utan att någon ser hur det går till, får hela degen att jäsa.” Vad vill den texten få fram för tanke?