HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Fingeravtryck

24 april

Nu förstår jag verkligen att Gud inte gör skillnad på människor utan tar emot var och en som fruktar honom och som gör vad som är rättfärdigt, vilket folk han än tillhör (Apg 10:34).

Har du någon gång träffat någon som liknar dig till utseendet? En del personer har hittat andra som är så lika dem att de kallar dessa för sina dubbelgångare. De flesta enäggstvillingar är också mycket lika, och det kan vara lätt att ta fel på dem. Ändå finns det ingen människa som är helt lik någon annan. Vi är alla olika och därmed unika. Det finns helt enkelt ingen annan som du.
Man har hittat ett mycket effektivt sätt att kunna identifiera människor och inte ta fel på dem hur mycket de än försöker maskera sig. En liten del av kroppen är lätt att kontrollera och har ett mönster på huden som det inte finns två likadana av i hela världen. Ja, det är ju fingeravtrycken jag tänker på. Med hjälp av fingeravtryck kan man identifiera kroppar man hittat, eller finna vilka de egentliga gärningsmännen bakom ett brott var. Allt detta kan man göra därför att alla människor har olika mönster på huden på sina fingertoppar. Mönstret på ditt pekfinger är helt olikt någon annans. Tänk att Gud kan göra så många variationer, inte bara med ansikten, kroppsbyggnaden, hårtyp, men också i små detaljer som fingeravtryck.
Polisen i Amerika, FBI, har gjort ett stort register på hundratals miljoner fingeravtryck. Med detta registers hjälp kan de identifiera tiotusentals brottslingar per år. De flesta länder använder liknande system. År 1963 utfördes det stora tågrånet i England. Rånet var så välplanerat och så stora summor pengar stod på spel, att det var ett mycket svårt uppdrag för polisen att hitta brottslingarna. Det tog lång tid att hitta de små bevis som skulle kunna visa polisen vilka rånarna var. Till slut hade polisen fått fram intressanta och relevanta fingeravtryck, några här, några där – på ett badkar, en burk öl och ett köksfönster. Små detaljer, men de resulterade i att alla tolv gärningsmännen kunde gripas.
Nästa gång du tycker att du är värdelös, titta då på dina fingertoppar. De kan påminna dig om att du är unik, att ingen i hela världen är lik dig. Och i Guds ögon är du dyrbar, vilken bakgrund du än har.

BÖN: Tack Gud att du lägger ner så mycket omsorg på oss alla, och att du kan bry dig om oss som individer trots att du har så många miljoner andra att också tänka på.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.