HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Ställa till rätta

9 april

Herren talade …: Om någon … begå[r] en synd av det slag som människor kan begå … skall han bekänna den synd han har begått och lämna ersättning (4 Mos 5:5-7).

Colin satt i sin cell och funderade över vad fängelseprästen hade sagt. Om du trodde på Gud, hade prästen sagt, hjälpte Gud dig att stå emot frestelsen att råna, fiffla och göra andra illa. Colin hade suttit inne nu i flera år, efter ett beväpnat rån. Snart skulle han bli frigiven. Det skulle nog vara skönt att leva ett vanligt, hederligt liv. Kanske han skulle be Gud hjälpa sig? Han bad till Gud och tänkte att när han var kristen skulle allting ordna sig och han skulle inte längre bli frestad. Nu skulle allting automatiskt gå rätt för honom. Men några dagar efter sin frigivning hade han begått ett ännu värre brott, och åkte fast för det.
När han satt inne igen var han arg på sig själv och på Gud, ja, besviken på Gud också. Varför hade Gud inte ställt upp? Colin beslöt sig att han aldrig mer ens skulle försöka göra vad som var rätt eller bry sig om det här med Gud. Efter en tid började Colin utarbeta en plan för hur han kunde ta sig ut ur fängelset. Han lyckades också rymma, lämnade England och åkte över till Frankrike och gick där med i Främlingslegionen. Men om Colin hade lämnat Gud, så hade Gud långt ifrån glömt honom. Gud talade gång på gång till hans samvete. Med tiden började Colin förstå att han aldrig tidigare känt Gud personligen eller låtit Gud bo i hans hjärta. Inte underligt att det hade gått snett förut! Colin gav nu hela sitt liv åt Herren och bad honom om förlåtelse för allt ont han gjort. Gud förlät honom och gav honom en underbar frid i hjärtat.
Hur skulle Colin göra nu? Han kände att han som kristen borde göra upp om allt han tidigare gjort fel. Han lämnade Främlingslegionen, begav sig till den brittiska ambassaden i Paris och berättade vem han var och för vilka brott han hade fått fängelsestraff. Det var inte lätt för Colin, men han ville ha ett rent samvete och börja leva rätt och riktigt. Myndigheterna förde honom tillbaka till England och han sattes tillbaka i fängelset för att avtjäna sitt långa straff. Man skulle kanske tro att Colin blev besviken på Gud igen, eftersom han inte ordnade någon frigivning. Inte alls. Tvärtom, skulle man kunna säga. Jag känner en pastor som går och besöker honom på fängelset i London, inte så mycket för att uppmuntra Colin, men för att han som pastor själv blir uppmuntrad av Colins starka tro och övertygelse.

BÖN: Ge mig mod att ställa till rätta det jag gjort fel, även om jag måste ta konsekvenserna.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.