HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

I rätt ögonblick

23 april

Be, så skall ni få ... Ty den som ber, han får (Luk 11:9, 10).

George Müller var en man som drev flera stora barnhem i Bristol i England för cirka 150 år sedan, då det fanns mycket fattigdom och elände i denna stora stad. Müller hade själv inga pengar och han överlät varje dag under sina bönestunder åt Gud att skaffa fram det som behövdes för dagens inköp eller räkningar. Ibland verkade det som om det inte skulle komma tillräckligt med pengar, men ofta fick Müller uppleva att Gud ordnade det precis i rätt tid.
En dag fanns det inga pengar alls till mat. Müller bad enträget till Gud. Den kvällen kom en man till honom med £ 10, mycket pengar på den tiden. Mannen förklarade att han flera månader planerat att ge denna summa till barnhemmen, men att han inte förrän just idag hade råd med det. Med posten den dagen kom också £ 5 från en okänd dam som upplevde att barnen behövde hjälp. Hon hade känt detta mycket starkt, och skickade allt hon hade i huset, eftersom hon så gärna ville ställa upp när Gud bad henne om hjälp. Med dessa två belopp hade Müller precis vad han behövde för mat och annat till nästa dag.
Vid ett annat tillfälle gick en troende man förbi barnhemmet, som vanligt på väg till arbetet på morgonen. När han gått en km längre kände han mycket starkt i sitt hjärta att han borde göra någonting för att hjälpa dessa barn. Han tyckte det inte fanns tid att återvända till barnhemmet just nu, men beslöt sig för att gå dit på kvällen efter jobbet. Han fortsatte att gå till sitt jobb men då kände han en mycket stark maning att vända om och gå till barnhemmet nu. Han hann dit före klockan åtta på morgonen och överlämnade mer än £ 3, precis vad som behövdes för att betala en nota som kom klockan 8. Några år senare var Müller i stort behov av £ 10 för sina barnhem. Han lade saken i Guds hand. Han hade inte hunnit mer än stiga upp från bönen då man kom in till honom med posten. Där fanns ett brev från en annan stad, och brevet innehöll precis £ 10. Meddelandet som kom med pengarna löd: "Dessa pengar har legat rätt länge i min byrålåda. Har tänkt skicka dem tidigare men inte haft tid och därför glömt bort dem."
Müller fick uppleva mycket tydligt att Gud ställer upp och hjälper oss när vi försöker hjälpa andra. Han lärde sig också att Gud ger oss det vi behöver när vi behöver det. Ibland får vi vänta, men när vi ser tillbaka på det, ser vi att tiden, Guds tidsplan, var den rätta.

BÖN: Ge mig mera tro på dig och hjälp mig att leva mera för andra.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.