HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Spjutet

7 december

Gör allting i kärlek (1 Kor 16:14).

Han hade redan som tonåring känt att Gud kallade honom till missionär. Det var hans livsdröm och allt gick ut på att förbereda sig för en uppgift som sjukskötare någonstans där han skulle behövas. Under sin utbildningstid träffade han en trevlig sköterska, som delade hans längtan att arbeta bland människor som aldrig tidigare hört talas om Jesus. De ville båda två använda sin sjukvårdsutbildning som en första kontakt med människor för att vinna deras förtroende, hjälpa dem, visa dem kärlek, och så berätta för dem om Jesu kärlek.
De gifte sig och snart blev de kallade till Nya Guinea, som inte ligger så långt ifrån deras hemland, Australien. Den delen av Nya Guinea var på den tiden ingen säker plats för utlänningar. Stammarna var opålitliga och fientliga, och levde mycket primitivt. Men paret ville dit, ville nå även dessa med budskapet om Jesu kärlek. De kände en börda för dessa människor. De flyttade dit och byggde sig ett litet hus och en liten klinik där de sjuka kunde få hjälp. Allting var snart iordning, och folket kunde börja komma.
Men så enkelt var det inte. Människorna var misstänksamma och lömska. De vägrade att ha med paret att göra, hur sjuka de än kände sig. Istället gjorde de allt för att förstöra för dessa två och tvinga dem att lämna området. De förstod inte att dessa två unga kristna längtade efter att hjälpa dem.
En dag, några månader efter de anlänt till området, kom frun ut på balkongen och såg till sin fasa att någon hade kastat ett spjut mot hennes man och träffat alldeles rätt. Han var död. Hennes sorg var obeskrivlig. Här var hon nu alldeles ensam långt ifrån hjälp. Hennes första reaktion var att återvända hem till sina föräldrar i Australien, och det gjorde hon också. Men hon kunde inte släppa tanken på dessa stackars hedningar, som levde utan hopp och utan Jesus.
Efter några månader bestämde hon sig för att återvända och fortsätta att arbeta på den plats hon och hennes man hade byggt upp. Befolkningen blev häpen när den såg denna unga klena kvinna återvända alldeles ensam. Hur kunde hon bry sig om dem, när de behandlat hennes make så illa? Snart hade folket i denna primitiva stam gjort försiktiga närmanden och hennes värme och kärlek vunnit deras förtroende helt. Nu var de till och med beredda att lyssna när hon berättade om någon annan som också dött för dem – Jesus. Nu kunde de förstå en sådan kärlek för de hade sett den i henne.

BÖN: Hjälp mig att i allt jag gör och till alla jag möter kunna visa din kärlek.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.