HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Pianoelever

20 januari

Det är inte lagens hörare som blir rättfärdiga inför Gud, utan lagens görare (Rom 2:13).

Mina pianoelever kommer till mig en gång i veckan. Då lyssnar jag på de stycken de har fått i läxa veckan innan, och vi diskuterar sedan nya stycken som ska övas kommande vecka. Jag försöker på olika sätt inspirera eleverna att vilja öva flitigt under veckan, eftersom det är endast genom att själva öva varje dag som de kan göra framsteg. Det gör ingenting hur bra jag än må vara som lärare, eller hur bra jag kan förklara tekniska finesser, om eleverna inte omsätter det de lär sig genom att öva hemma under veckan.
Många kristna tycks tro att de kan göra andliga framgångar genom att enbart gå på "lektionerna", d v s att gå i kyrkan en gång i veckan. Mellan varje kyrkobesök gör de ingenting för att omsätta i praktiken vad de lärt sig. De tror att de kan lära sig det kristna livet genom att lyssna på någon som förklarar hur och varför.
Det är faktiskt så att Gud vill att vi lär känna honom personligen, och att vi bygger upp ett kontaktnät med honom varje dag i veckan. Han vill lära oss genom våra egna erfarenheter att lita på hans löften, att hålla ut när det blir svårt, att kunna välja det som är rätt, o s v. Din pastor kanske säger: "Gud kan hjälpa dig att stå emot frestelser." Det räcker inte för dig att bara veta detta teoretiskt. Du måste själv be om Guds hjälp varje dag, och få hans kraft att motstå just de frestelser som du möter. Då övar du dig på det du lärt dig och då kan du växa andligt och uppleva Guds frälsning i ditt liv. Då blir Gud inte bara en vän du möter en dag i veckan, utan en som är med dig i skolan, hemma, var du än finns.

BÖN: Hjälp mig att varje dag omsätta det jag vet om det kristna livet, så att jag kan växa andligt.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.