HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Mitt i natten

19 augusti

Om dagen skall Herren skänka sin nåd, om natten skall jag sjunga till hans ära (Ps 42:9).

Tomas låg i sin säng och vände och vred sig. Det gick visst inte att somna om. Han tände lampan och tittade på klockan. Den var inte mer än två på natten. Tomas släckte lampan och försökte lägga sig bekvämt för att kunna somna om igen. Om han bara kunde bli av med tanken som gnagde i honom. Det var en alldeles löjlig tanke, eller känsla, så det var bara att försöka tänka på någonting annat istället. Lättare sagt än gjort. Istället för att avta blev idén allt starkare. Han satte sig upp för att vara säker på att han var vaken. Ja, det var han, men tanken gav honom ingen ro.
Tomas förstod snart att om han skulle kunna somna om var det lika bra att utföra det han kände sig uppmanad att göra, även om han tyckte det var en mycket märklig sak. Han klädde på sig, och gick ut i natten. Månen lyste upp stigen han följde in i skogen till den plats där han hade fått ett så starkt intryck om att han borde stå. Sedan sjöng han högt och tydligt den sång han kände på sig att han borde sjunga. Han kände sig minst sagt löjlig när han stod där i mörkret, mitt i skogen, och sjöng en av sina älsklingssånger om Jesus som hjälper och frälser. Han sjöng högt och tydligt om denne Jesus han själv älskade så mycket. När sången var slut kände han sig lugn och trött och återvände hem, lade sig och somnade genast.
Ibland tänkte han på denna märkliga upplevelse, men när åren gick glömde han bort episoden. En kväll i en främmande stad gick han in på ett evangeliskt möte. Det var ett vittnesbördsmöte där olika människor berättade om erfarenheter de haft. Efter ett tag stod en man upp och berättade att för många år sedan hade han varit i en mycket svår kris och bestämt sig för att hänga sig en natt ute i skogen. Där fick han höra någon sjunga en underbar sång om Jesus, den som räddar oss ut ur alla svårigheter. Mannen hade fått nytt mod när han hörde sången, återvänt hem, sökt upp en pastor och fått den hjälp han behövde. Tomas talade med honom efter mötet och tiden och platsen stämde. Först nu förstod han varför Gud uppmanat honom att gå ut och sjunga.

BÖN: Herre, gör mig villig att bli ledd av dig, att gå dina ärenden även om jag för stunden inte alltid förstår dina planer. Gör mig till välsignelse för någon annan i dag.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.