HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

Aprilskämt

1 april

Förlåt våra synder, ditt namn till ära (Ps 79:9).

Varför inte hitta på ett riktigt spännande och annorlunda aprilskämt i år, var det några av oss i skolan som tyckte. Vi gick i en B-skola med få elever och flera årskurser i samma klassrum. Några av oss slog sig nu samman för att planera något. Vi var vid den tiden omkring tretton år gamla. Vi kom överens så småningom om att vi skulle göra någonting mot vår huvudlärare. Vid det tillfället ogillade vi henne skarpt. Vi tänkte det skulle vara kul att söva ner henne. Eftersom vi i vår klass turades om att koka varm choklad åt lärarna till frukostrasten, trodde vi att vi skulle kunna blanda i någonting i drycken. Men vad?
En av eleverna kom då på att hans farmor använde mycket starka sömntabletter på natten, eftersom hon hade så mycket värk. Pojken lovade försöka få tag i en tablett i tid till den första april. Dagen kom, tabletten fanns, men huvudläraren var borta den dagen. Vi valde då att ge drycken med den krossade tabletten till en av ämneslärarna, som vi ofta bråkade med. Vi gjorde i ordning drycken och hon drack mer än hälften av den. Hon hade oss första lektionen efter rasten och vi studerade henne noga för att se om hon skulle börja bli lite sömnig.
Innan lektionen var slut var hon så dåsig och kände sig så konstig att hon gick till sitt rum och lade sig. Hon bodde nämligen mycket nära skolan. När hon inte visade sig på eftermiddagen gick en kollega hem till henne. Hon sov så djupt att hon nästan var medvetslös. Läkare tillkallades och lärarinnan fick sprutor som skulle motverka ämnet i tabletten som hon tydligen var överkänslig för. Hon var dålig i flera dagar. Vårt lilla skämt hade nästan slutat i tragedi.
När vi alla hade utfrågats och sanningen kommit fram fick vi reda på att om vi hade gett drycken med tabletten i till vår huvudlärare, såsom vi planerat från början, skulle hon ha dött – hon var allergisk just mot ett ämne i den medicinen! Vilken chock vi alla fick när vi insåg att det vi trodde var ett skämt egentligen var livsfarligt.

BÖN: Tack för att du förlåter oss våra felsteg. Hjälp oss att vara mera försiktiga med vad vi gör mot andra även när vi skämtar.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.