HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 5:9b–18

Det vi sett och hört - 21

ETT ORD PÅ VÄGEN

Många gånger ställer vi oss frågor som t.ex. ”Är det rätt och riktigt att göra så här?” ”Hur ska vi kunna avgöra vad som är sant?” Jesus säger här att om vi ser att Gud verkar, och gör det som är gott, kan vi inte göra annat än att ta emot det.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”Synda inte mer ... något värre ...” För Jesus finns det något som är viktigare än hälsa, det är att få del av det eviga livet. Därför måste mannen lämna sitt gamla liv bakom sig och ta emot det liv som Jesus ville erbjuda honom.

”Min Fader verkar ...” Alla kunde se i naturen att Gud alltid var verksam, även
på sabbaten, men man menade att människan då skulle vara helt overksam. Enligt judarnas uppfattning bröt Jesus mot sabbatsbudet. Han jämställde sig med Gud när han gjorde som Gud och kallade honom för sin Fader. Han uppmanade också den lame att bära sin bädd och bestämde därmed själv hur budordet skulle förstås. Som Guds son var han jämställd med Fadern och därmed också laggivaren.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Mannen som blev botad ber inte Jesus om att få följa med honom. Han går istället tillbaka till ledarna för att rapportera. Varför är det ibland så svårt att släppa taget om det gamla och följa Jesus?