HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 20:1–10

Det vi sett och hört - 86

ETT ORD PÅ VÄGEN

Det är viktigt att vi behåller barnets nyfikenhet genom hela livet. Bland de 11 lärjungarna verkar det bara vara Petrus och Johannes som fick uppleva den tomma graven när Jesus hade uppstått på söndagsmorgonen. De fick se det Maria hade om, eftersom de var tillräckligt nyfikna trots att lärjungarna tyckte det var bara prat. Se Luk. 24:11. Så låt oss läsa Bibeln med en upptäckarlusta och vara nyfikna på vad Gud kan ha förberett för oss. Jfr Ef. 2:10.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”De har flyttat bort Herren ...” Några lärjungar, romare, gravplundrare, de judiska ledarna eller trädgårdsvakten. kunde ha varit framme. Översteprästerna och fariséerna hade på lördagen fått löfte av Pilatus att sätta ut vakter vid graven. De gjorde så och på stenen satte de ett sigill för att ingen skulle kunna ta bort kroppen i hemlighet. Det är tydligt att de hade lagt Jesus ord om uppståndelse på minnet och var rädda för att lärjungarna skulle röva bort kroppen och påstå att Jesus hade uppstått Matt. 27:62–66.

”... såg linnebindlarna ... liksom duken ...” Det Johannes såg fick honom säkert att inse att ingen hade stulit Jesus kropp. Ingen skulle ha tagit av den döde bindlarna innan de bar bort kroppen eller lämnat huvudduken hoprullad.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

”Ännu hade de nämligen inte förstått ...” Varför var det så svårt att tro och förstå att Jesus uppstått?