HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 16:25–33

Det vi sett och hört - 72

ETT ORD PÅ VÄGEN

Den bild vi har av en person kommer att påverka hela vår relation till denne. Så är det också i vårt förhållande till Gud. Därför är Jesus angelägen om att vi ska få en rätt bild av Fadern. Där ingår Jesus förhållande till sin Far. Det blir en viktig pusselbit så att vi kan förstå hans kärlek till oss. Jesus säger här att han inte behöver stå som medlare mellan oss och hans Far. ”Fadern själv älskar er”, säger han. Visst är det fantastiskt att ha honom som vår himmelske Far.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”Nu talar du med klara ord och inte i bilder.” Här är Jesus ensam med sina lärjungar för sista gången. Inte ens Judas som förrådde Jesus var kvar. Nu kunde han tala öppet om sitt gudomliga ursprung, om sitt förhållande till Fadern innan han kom hit till vår jord och om att han skulle återuppta den relationen. Nu förstod lärjungarna. De sa: ”Därför tror vi att du kommer från Gud.”

Tidigare hade Jesus talat om att han gärna skulle ha sagt mer men att de inte kunde ta emot det då. Med den helige Andes hjälp skulle de senare förstå mer, t.ex. om den gudomliga treenigheten och om Jesus återkomst.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Vad kan Jesus ha menat med: ”Den dagen ska ni be i mitt namn”?