HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 14:7–14

Det vi sett och hört - 64

ETT ORD PÅ VÄGEN

Jesus var medveten om att det är svårt att tro att han som människa samtidigt kan vara ett med Gud, Fadern. Ändå uppmanade Jesus sina lärjungar att tro att det var sant. De kunde känna igen Faderns röst i det Jesus sa och Faderns kärlek i Jesus handlingar. När vi läser Bibeln och när vi söker Jesus och ber till honom kan vi också bli övertygade.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... visa oss Fadern ...” Filippos önskan var oerhörd. Gud hade talat om för Mose att ingen kan få se Gud och leva (2 Mos. 33:20). Profeten Jesaja fick se Guds härlighet och sa: ”Ve mig! Jag är förlorad,” (Jes. 6:5). Jesus svarade helt enkelt Filippos med att eftersom han hade sett Jesus hade han sett Fadern.

”... utföra gärningar som jag, och ännu större.” Genom apostlarna blev en lam man botad och en död kvinna uppstod från det döda (Apg. 3:6; 9:40). Så med ”större” måste Jesus menat något annat. När han återvände till Fadern var han inte längre fysiskt begränsad. Genom sina lärjungar kunde Jesus nå ut med evangeliet till hela världen och hjälpa människor. I vår tid har miljoner människor tillgång till Guds ord, översatt till sitt eget språk. Över hela vår jord arbetarfantastiskt många med att rädda liv och ge människor hopp.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Hur ska vi förstå Jesus löfte om bönesvar?