HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 14:25–31

Det vi sett och hört - 66

ETT ORD PÅ VÄGEN

Jesus återupprepar sin uppmaning: ”Känn ingen oro.” Ändå visste han vad som skulle hända, att mörkrets makter skulle råda. Jesus hade tidigare sagt ” ... låt er inte skrämmas av dem som kan döda kroppen,” (Luk. 12:4). Den ondes makt är skenbar. Det eviga livet kan han inte ta ifrån oss. Vi kan vara trygga. Gud har inte tappat kontrollen.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... vara glada över att jag går till Fadern,” Jesus är medveten om sin begränsning som människa, att bara kunna vara på en plats i taget. När han har återvänt till Fadern är han inte bunden av sin jordiska kropp. Han kan obegränsat möta alla människor. Det är kanske lättare att förstå Guds närvaro genom att den helige Ande i Bibeln inte ger oss en bild av hur han ser ut.

”Fadern är större än jag.” När Jesus blev människa avstod han från sin jämlikhet med Fadern. Han ”antog en tjänares gestalt då han blev som en av oss” Fil. 2:7. Som människa underställde han sig Fadern.

”Kom, låt oss gå härifrån.” Jesus och lärjungarna har varit samlade till måltid.
Joh. 13:2 Det verkar ha varit svårt för dem att avsluta. Jesus hade så mycket han ville säga till sina lärjungar. Kanske dröjde de sig kvar ända tills de gick över Kidrondalen. Se Joh. 18:1.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Vad är det för speciellt med Jesus frid?