HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 12:31–41

Det vi sett och hört - 58

ETT ORD PÅ VÄGEN
Jesus försökte inte förklara för folket en gång till. Det är lätt att fastna i detaljer så att vi aldrig når fram till kärnan, det personliga ställningstagandet. Vi kan inte heller överbevisa någon så att de börjar tro på Jesus, varken med under eller argument. Den som är lyhörd för den helige Andes maning kan bli övertygad.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... nu ska denna världens härskare fördrivas.” När Jesus frestades i öknen sa Djävulen att alla riken i världen har lagts i hans händer (Luk. 4:5–6). Så blev det när människorna själva vände sig bort från Gud och lät den onde få makten över dem (1 Mos. 3:1–6, Upp. 12:19). Satan som varit en ljusets ängel hade gjort uppror i himlen men besegrats. Se Upp. 12:7–8. Ändå kunde han anklaga människan inför Gud. Se Job. 1:6,9,10, Upp. 12:10. Men Jesus död och uppståndelse förändrade den världsordningen. Upp. 12:10–12. Djävulens makt är bruten och kommer helt att upphöra vid tidens slut.

”... Jesajas ord skulle uppfyllas.” När människor valde att gå sin egen väg och att inte ta emot Jesus blev resultatet det som profeten Jesajas förutsagt.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Folket kunde ha citerat Jes. 9:7 som stöd för att Messias skulle stanna för evigt. Hur kan det passa ihop med Jes. 53:5–9 om Messias lidande och död?