HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 12:20–30

Det vi sett och hört - 57

ETT ORD PÅ VÄGEN
Jesus överför vetekornsprincipen på sitt eget liv men för den sedan över till sina efterföljare. Den som ger av sig själv för andra, och delar med sig, upplever glädjen av skörd och erkännande. När vi gör det Fadern ber oss om ärar vi hans namn.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... vi vill gärna se Jesus.” Var det av ren nyfikenhet som grekerna vill se Jesus, alla talade just då om honom, eller ville de ha något att berätta om när de kom tillbaka hem? Ville lärjungarna få Jesus att följa med dem för att utvidga hans verksamhet? Det kan ha varit ett försök från Satan att locka bort Jesus från hans uppgift. Att vara hyllad av alla, som vid intåget till Jerusalem, kan ha varit en frestelse för Jesus. Redan innan han började sin verksamhet erbjöd djävulen honom all världens härlighet (Luk. 4:5–7). Men Jesus väg var en annan än den folket och lärjungarna ville se. Tiden var inne för honom att lida och dö för alla människor och han var fylld av oro.

”... förhärliga ditt namn.” Allt Jesus gjorde och sa upphöjde Fadern och visade oss vem Gud är.

”... älska ... hata ...” I hebreiskan och arameiskan går det inte att komparera. Allt är antingen det ena eller det andra.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Hur kan Herrens namn bli förhärligat i den tid vi lever?