HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 11:28–38

Det vi sett och hört - 52

ETT ORD PÅ VÄGEN

Det fanns besvikelse i rösten hos Maria när hon träffade Jesus. Om hon kände till de andra tillfällena då Jesus hade uppväckt döda vet vi inte men nu efter fyra dagar var allt för sent. Det är svårt att tro att något ska hända som aldrig har hänt förr. Därför är händelserna i Jesus liv till hjälp för oss att tro på det som verkar helt omöjligt.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... viskade:” Ordagrant står det: ”... i hemlighet:” Marta ville inte att andra skulle höra det hon sa för att Maria skulle få träffa Jesus själv.

”... upprörd ...” Ordet kan också översatts med vred, skakad, rörd, djupt gripen.

”... i sitt innersta,” Ordagrant: ”... i sin ande,”

”Jesus föll i gråt.” Mötet med sörjande och gråtande människor berörde Jesus. Det visar på hans mänsklighet och medkänsla.

”... han som öppnade ögonen på den blinde ...” En del av judarna hade trott på undret med den blindfödde. Men att uppväcka Lasaros innebar att den ruttnande kroppen behövde skapas på nytt. Ingen trollkarl i världen skulle kunna göra detta, bara skapelsens Gud. De under som Jesus hade utfört tidigare hade inte fått judarna att tro att han var ett med Gud (Joh. 10:30) och själv kunde ge ”liv åt vem han vill” (Joh. 5:21).

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Varför blir Jesus så upprörd?