JAG ÄR

Varifrån kommer jag? Vad är syftet med mitt liv? Finns det någon som bryr sig om mig? En videoserie som ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv.

JAG ÄR

Videos

JAG ÄR - Trailer

Serien JAG ÄR ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv. Det är en möjlighet för dig att studera bevisen för vem Jesus Kristus verkligen är, och vad hans död och uppståndelse betyder för oss alla. Följ med när vi undersöker vilken skillnad som Jesus kan betyda i ditt liv.

MER - Handlar livet om något mer?

Avsnitt 1. Många människor har funderat över frågan: "Livet måste handla om något mer än det här!" Har du någon gång tänkt på det? Varför tror du att så många människor funderar över syftet med livet? Under historiens gång har många insett att livet måste handla om något mer än bara det som vi kan finna i den här världen.

SMÄRTA - Vad är fel med den här världen?

Avsnitt 2. Har du någon gång ställt frågan: "Varför finns det så mycket smärta och lidande i världen?" Den första frågan leder till nästa: "Hur kan en kärleksfull och mäktig Gud finnas till när det finns så mycket smärta och lidande i världen?"

JESUS - Vem är Jesus?

Avsnitt 3. Det finns facinerande historiska bevis som visar att Jesus verkligen levde i Palestina under det första århundradet av vår tideräkning. T.ex. bekräftar den judiske historikern Josefus att Jesus var känd som en vis lärare och att han hade många efterföljare som var både judar och greker. Han skriver att Jesus avrättades av Pontius Pilatus som korsfäste honom och att många människor fick höra om hans uppståndelse från döden.

KORS - Varför måste Jesus dö?

Avsnitt 4. De flesta människor firar inte sättet som berömda personer dog, särskilt inte om de blev avrättade på ett smärtsamt och grymt sätt. Men kristna finner sitt hopp i Jesus död på korset. Det fanns en viktig orsak till att Jesus dog på korset.

ANDE - Vem är den heliga Anden?

Avsnitt 5. Jesus sa att vi inte kan se vinden, men vi kan definitivt se vad den kan göra. På samma sätt kan vi inte se den heliga Anden, men vi kan se hur han förvandlar människors liv. I hela Bibeln är den heliga Anden fokuserad på att få människor att se Jesus och att leda dem till honom.

BIBEL - Varför är Bibeln viktig?

Avsnitt 6. Bibeln är en fantastisk bok: Den skrevs av 40 författare under en period på 1 500 år. Den har översatts till fler än 700 språk. Det gör att den kan läsas av fler än 5,7 miljarder människor. Delar av Bibeln har översätts till fler än 2 700 språk. Enligt Guinnes rekordbok är Bibeln världens mest sålda och mest distribuerade bok. Hittills har det tryckts fler än sex miljarder biblar. Varje år är Bibeln årets bästsäljare. Det trycks fler än hundra miljoner biblar varje år.

BÖN - Hur kan jag be?

Avsnitt 7. Vad tänker du på när du hör ordet bön? Många människor säger att de ber regelbundet och till och med får svar på sina böner. En kristen författare uttrycker det så här: "Att be är att öppna hjärtat för Gud som för en vän".

SABBAT - Vad handlar sabbaten om?

Avsnitt 8. Vår kalender följer flera olika cykler som byggs på astronomiska fenomen. Dagen: den tid det tar för jorden att vrida sig runt sin axel. Månad: Ungefär den tid det tar för månen att röra sig runt jorden. Året: Tiden det tar för jorden att röra sig runt solen. Men i vår kalender finns det också en cykel på sju dagar - veckan. Den hör inte ihop med någon astronomisk cykel.

HÄLSA - Bryr sig Jesus om min hälsa?

Avsnitt 9. I den framtida världen som Gud har planerat för oss kommer det inte att finnas smärta eller lidande och död. Det visar att Gud verkligen bryr sig om vår hälsa och inte vill att vi ska kämpa med smärta och sjukdom. Gud har också kraft och förmååga att bota oss på ett mirakulöst sätt. Jesus botade många människor på ett övernaturligt sätt. Han använde mer tid till att bota människor än till att undervisa dem.

DÖD - Vad händer när jag dör?

Avsnitt 10. Vi är facinerade av döden, men samtidigt är vi rädda för den. Döden känns så onaturlig och skrämmande för oss eftersom Gud aldrig avsåg att vi skulle dö. Bibeln lär oss något mycket uppmuntrande om döden.

HOPP - När kommer Jesus tillbaka?

Avsnitt 11. Jesus har lovat oss att han ska komma tillbaka. Bibeln är full av löften om att han snart ska göra det. Visste du att det finns mer än 1 500 profetior om att Jesus snart ska komma tillbaka? Och att för varje profetia som handlar om den första gången Jesus kom till jorden finns det åtta profetior om hans återkomst vid tidens slut?

Om avsnittet

Varifrån kommer jag? Vad är syftet med mitt liv? Finns det någon som bryr sig om mig?

Serien JAG ÄR ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv. Det är en möjlighet för dig att studera bevisen för vem Jesus Kristus verkligen är, och vad hans död och uppståndelse betyder för oss alla. Följ med när vi undersöker vilken skillnad som Jesus kan betyda i ditt liv.

En videoserie med 13 avsnitt. I samarbete med Adventistsamfundet, Australien. Till serien finns ett studiehäfte som beställs från SkandinaviskaBokforlaget.se.

JAG ÄR
Kategorier
Ung, Tro
Avsnitt
14

Du kanske också giller

Smoky Mountain Rescue

När unga Tony hittar en ensam hund och ska ta hand om den lär han sig vikten av att vara en god tjänare. En filmserie som passar för hela familjen och innehåller många värdefulla lärdomar om ansvar, medkänsla och omtanke.

Beyond the Search

Videoserie som strävar efter att utforska ämnen på en djupare nivå, bortom det som vanligtvis syns på ytan. Utforska ämnen som smärta, katastrofer, falskhet, hjältar, regler, utbrändhet, mm.

En vandring i påsk

Fem påskandakter om Jesus. Med Bobby Sjölander och Rainer Refsbäck.

24 löften om Jesus

En norsk adventskalender som går igenom 24 profetior och löften om den utlovade Messias, Jesus Kristus. Se en film varje dag från första december till julafton!