Beyond the Search

Videoserie som strävar efter att utforska ämnen på en djupare nivå, bortom det som vanligtvis syns på ytan. Utforska ämnen som smärta, katastrofer, falskhet, hjältar, regler, utbrändhet, mm.

Beyond the Search

Videos

Istället för katastrof - sök hopp

Del 1: Vad är det som händer? Vart är vi på väg? Detta avsnitt utforskar miljömässiga, sociala och finansiella händelser för att förstå den större bilden som förenar dem. Från skogsskövling i Amazonas till samhällets allmänna moraliska förfall, från problem med försörjningen av varor till din matbutik till framtidsångest på Wall Street. "Istället för katastrof - sök hopp" avslöjar en historia som kan ge hopp till en värld i kris.

Istället för konflikt - sök mening

Del 2: Dödliga konflikter utkämpas på nästan alla kontinenter, men de är bara ett symptom på en större maktkamp. Detta avsnitt utforskar den roll skvaller spelar i att skapa konflikt. Vi besöker också en robotkonferens i Sydkorea för att få svar på frågan om meningen med livet. Ta tid att se bakom konflikten och finna mening i den större bilden.

Istället för smärta - sök förvandling

Del 3: Vill du leva ett liv utan smärta? Även om vi inte gillar smärta är den en verklig del av livet! Men vi utmanar dess existensberättigande när vi ställer frågor som: Varför drabbas goda människor av ondska? Hur kan en god Gud tillåta smärta? Detta avsnitt utforskar fysisk, mental och andlig smärta bara för att upptäcka djupare livsförändrande frågor. För smärta är helt ologiskt om Gud är fullkomlig kärlek och allsmäktig, eller?

Istället för åsikter - sök sanning

Del 4: Textrullar, som mirakulöst bevarats i två millenium, innehåller berättelser som placerar vår värld mitt i ett kosmiskt drama. "Istället för åsiker" letar efter bekräftelse på att dessa texter är sanna och tillförlitliga. Upptäck Italiens vackra, Valdensiska dalar, Israels Qumran-grottor och lyssna till berättelsen från en man som nästan torterats till döds för sin tro på dessa textrullars innehåll.

Istället för hjältar - sök en räddare

Del 5: Alla letar efter en hjälte. En del vänder sig till seriefigurer, kändisar eller idrottsstjärnor. "Istället för hjältar" undersöker detta tema på Comicon Internatioal i San Diego, bakom gallren i ett ökänt fängelse och på de stenbelagda gatorna i Jerusalem. Behöver vi en hjälte? Eller letar vi efter något mycket större? Vilka hjältar ser du upp till? Söker de verkligen ditt bästa?

Istället för instängd - sök utvägen

Del 6: När du är vilse är en GPS användbar. Men när du är instängd behöver du en räddningsplan. Den brittiske seglaren Tony Bullimore och två gruvarbetare från Beaconsfield, Tasmanien, delar med sig av sina otroliga räddningshistorier och minns glädjen i att återförenas med vänner och familj efter sina näradöden-upplevelser. Deras berättelser tar oss bortom våra nuvarande situationer till den storslagna räddningsaktion som vår planet så desperat behöver.

Istället för skuld – sök frid

Del 7: Vi behöver alla brottas med skuld någon gång i livet. Hur vi handskas med det kan antingen göra oss fria, eller göra oss ännu mer bundna. Bortom Skuld handlar om Emmanuel Jal, en sudanesisk barnsoldal i inbördeskriget, och hur han handskades med sin egen börda av skuld. Den kända psykologen Arch Hart ger inblick i skuldens psykologi och den frid som finns bortom den.

Istället för regler – sök frihet

Del 8: Ett lands lagar säger mycket om dess invånare och deras karaktärer. På samma sätt säger Guds lagar en hel del om honom och hans rike. I vår berättelse attackeras Gud genom att hans styressätt attackeras. I Bortom Regler besöker vi ett land som försökt motstå inflytandet av lag, och vi utforskar hur kärlek kan göra en stor skillnad i vår inställning till regler.

Istället för utbrändhet – sök vila

Del 9: Det är inte bara elektriska apparater som brinner ut. Människor och relationer gör det också, och ofta av samma anledning - överbelastning. I denna digitala tidsålder där vi bombarderas med flera meddelanden som kräver omedelbar handling är vi pressade och har mindre tid att göra mer. Hur överlever vi i detta? Utöver våra hektiska liv finns det en säkerhetsbrytare som skyddar mot en sprängd hjärnkrets och ger verklig vila och frid.

Istället för fejk – sök äkta vara

Del 10: Få upplevelser är så själsligt ödeläggande som att falla offer för en bluff. I den stora kosmiska konflikten gick människan på en bluff om Guds karaktär och avsikter. Istället för fejk är berättelsen om detta. Sann, men underligare än fiktionen, och med ödesdigra konsekvenser. Vi ser bara bortom förfalskningen när vi känner igen den äkta varan.

Istället för död – sök framtiden

Del 11: Varför är vi så intresserade av vad som händer efter döden? Spöken, vampyrer och de odöda är temat i samhällets mest populära filmer, böcker och berättelser. Istället för Död besöker vampyrernas hemvist för att ta reda på varför, och visar hur långt somliga är villiga att gå för att lura döden. Bortom de olika uppfattningarna om vad som händer när vi dör finns en absolut sanning: ditt öde är ditt val.

Istället för helvete – sök kärlek

Del 12: I det här avsnittet åker vi till helvetet. Vi är där för att hitta berättelsen om vårt slutgiltiga öde. Är helvetet en verklig plats? Om så är fallet, vad säger det oss om en Gud som påstår sig vara kärleksfull och rättvis? Och om inte, varifrån kommer då begreppet? För många är livet på jorden verkligen som ett helvete. Beyond Hell avslöjar en plats av fred bortom problem och elände, i en evighet av överflöd, fri från smärta och förtryck.

Om avsnittet

Videoserie som strävar efter att utforska ämnen på en djupare nivå, bortom det som vanligtvis syns på ytan.

Beyond the Search
Kategorier
Tro
Avsnitt
14

Du kanske också giller

JAG ÄR

Varifrån kommer jag? Vad är syftet med mitt liv? Finns det någon som bryr sig om mig? En videoserie som ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv.

En vandring i påsk

Fem påskandakter om Jesus. Med Bobby Sjölander och Rainer Refsbäck.

24 löften om Jesus

En norsk adventskalender som går igenom 24 profetior och löften om den utlovade Messias, Jesus Kristus. Se en film varje dag från första december till julafton!

24 perspektiv på Gud

Utforska 24 bibelpersoners erfarenheter och vad deras perspektiv kan lära dig om Gud! Möt 12 personer från Gamla testamentet och 12 från Nya testamentet som alla visar något om vem och hur Gud är. Du möter Hosea, Eva, Josef, Maria, rövaren på korset, Judas och många fler spännande karaktärer! Se en film varje dag från första december till julafton!