HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

LUKAS 12:8–12

Tankar om livet - 71

ETT ORD PÅ VÄGEN

Även det här avsnittet andas trygghet. Men orden om att häda den helige Ande har skrämt många och kallat det för den oförlåtliga synden.

Genom att kalla det goda ont och välja
bort Guds närvaro från våra liv blir vi till slut okänsliga för hans vägledning och stänger alla möjligheter för den helige Ande att påverka oss. Vi blir utan samvete.

Men, säger texten, som Guds barn kan vi få vi hjälp av den Helige Ande att t.o.m. säga de rätta orden när vi behöver försvara vår tro.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

Änglar betyder ”sändebud” eller ”budbärare”. Sakarias, Maria och herdarna fick meddelanden från Gud genom änglar vid tiden kring Jesu födelse.

I Matt. 24:30-31 beskrivs änglarna ha en central roll vid Jesu återkomst och tidens ände (jfr Luk. 9:26). Änglarna är ständigt i Guds närhet och samtidigt tar de aktiv del i vad som händer enskilda människor här på jorden. (Matt. 18:10). De står till tjänst för den som tror på Kristus. (Heb. 1:14)

Änglarna avbildas ofta med vingar, t.ex. varelserna inför Guds tron i Hes. 1:5-24 och Upp. 4:6-8. Troligtvis är det för att visa att de kan förflyt- ta sig snabbt. Vid människors möten med änglar i Bibeln, liknar änglarna människor, ibland i lysande kläder.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Vad tänker du på när Jesus talar om att kännas vid honom inför människorna?