HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 1:19–28

Det vi sett och hört - 3

ETT ORD PÅ VÄGEN

Johannes döparen förberedde vägen för Jesus. Han gjorde det lättare för människor att ta emot Jesus och det han hade att säga. Den uppgiften har Jesus efterföljare fått ta över och det gäller fortfarande i vår tid.

Därför kan Gud använda de kristna så att när de möter andra människor så att det blir lättare för dem att förstå vem Jesus är och börja ära och älska honom som är Livet.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... Johannes vittnesbörd ...” Johannes döparen talar tydligt om för folket att han inte är Messias, Israels efterlängtade befriare och räddare som hade utlovats genom profeterna. Moses hade talat om att det skulle komma en lik honom (5 Mos. 18:15). Profeten Malaki hade talat om att Gud skulle sända en ny Elia (Mal. 4:5–6). Profeten Hesekiel hade fått folket att längta efter Messias, den smorde, en ny kung David som skulle upprätta kungariket igen. (Hes. 34:23, 24; 37:25) Men Johannes styr bort judarnas förväntningar från sig själv till den som skulle komma efter honom, och talar om hans storhet.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Johannes håller en låg profil om sig själv när han talar om Jesus. Hur kan vi ta emot berömmande ord som en uppmuntran utan att vi upphöjer oss själva?