Lärungar

Följ med och lär dig hur man är en lärunge. Själva ordet lärunge finns inte på riktigt. En lärunge är en person som vill lära känna Jesus bättre och bli hans kompis. Andra ord för lärunge är: discipel, apostel eller lärjunge. Till varje film finns det en bibeltext att läsa och en böneutmaning.

Lärungar

Videos

En lärunge tar tid för Jesus

Del 8. Filmen lär oss att en lärunge tar tid för Jesus.

En lärunge sätter andra först

Del 7. Filmen lär oss att en lärunge sätter andra först.

En lärunge tror på Gud

Del 6. Filmen lär oss att en lärunge tror på Gud.

En lärunge delar med sig

Del 5. Filmen lär oss att en lärunge delar med sig.

En lärunge hjälper andra

Del 4. Filmen lär oss att en lärunge hjälper andra.

En lärunge lyssnar på bra kompisar

Del 3. Filmen lär oss att en lärunge lyssnar på bra kompisar.

En lärunge använder sina talanger

Del 2. Filmen lär oss att en lärunge använder sina talanger.

En lärunge lyssnar på Jesus

Del 1. Filmen lär oss att en lärunge lyssnar på Jesus.

Om avsnittet

En lärunge är någon som vill vara Jesus kompis. Jesus sa så här: ”Jag kallar er inte längre tjänare för en tjänare vet inte vad hans herre gör. Jag kallar er vänner för jag har låtit er veta allt som jag har hört av min Fader” (Johannes 15:15). Jesus kallar oss för vänner för han har berättat för oss om allt som han har hört från sin pappa, Gud. Ett sätt att höra från Gud är genom att läsa Bibeln. Där står det som Gud vill att vi ska veta om honom. När Jesus skulle välja sina lärjungar gick han upp på ett berg och bad. Han bad hela natten. Efter det gick han ner till sina kompisar och utsåg tolv stycken som skulle bli hans närmaste kompisar (Lukas 6:12, 13). Det visar hur viktigt Jesus tyckte det var att be. Han bad länge innan han tog ett viktigt beslut.

Till varje film finns det en pdf-fil med en text att läsa i Bibeln och en böneutmaning. Vi har gjort ett maraton där du kan fylla i två fotsteg. Ett fotsteg för att läsa Bibeln och ett för att be. Du hittar materialet under varje film. När vi läser Bibeln och ber så kommer vi närmare Gud. Efter den här veckan hoppas vi att du har kommit närmare Jesus. Lycka till!

Lärungar
Kategorier
Junior
Avsnitt
8

Du kanske också giller

Smoky Mountain Rescue

När unga Tony hittar en ensam hund och ska ta hand om den lär han sig vikten av att vara en god tjänare. En filmserie som passar för hela familjen och innehåller många värdefulla lärdomar om ansvar, medkänsla och omtanke.

Barnsånger

Kristna sånger för barn. Allt på en plats!

Det stora bordsbönsspelet

Ett litet spel som lär barnen olika bordsböner med hjälp av kända melodier och ramsor. Kasta en tärning och se vilken bordsbön det blir!

Adventskalendrar

Alla adventskalendrar samlade på en plats! Titta om på din favorit! Välj vilket år du vill ha och börja titta.