Svar på livets stora frågor

JAG ÄR - En videoserie med tillhörande studiehäfte.

Varifrån kommer jag? Vad är syftet med mitt liv? Finns det någon som bryr sig om mig?

Livet är fullt av frågor. Alla tycks ha olika svar. Mängden information som finns tillgänglig kan kännas överväldigande. Men söker du bara efter svar? Varför inte vishet? Eller sanning? Är de sakerna viktiga för dig? Har du funderat över att utforska evangeliet om Jesus Kristus? Bibeln säger att Jesus uppfann all tid. Kan du tänka dig att ge Jesus en del av din tid?

Serien JAG ÄR ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv. Det är en möjlighet för dig att studera bevisen för vem Jesus Kristus verkligen är, och vad hans död och uppståndelse betyder för oss alla.

Följ med när vi undersöker vilken skillnad som Jesus kan betyda i ditt liv.

Tillhörande studiehäfte beställs från SkandinaviskaBokforlaget.se.

Avsnitt

JAG ÄR - Trailer

Serien JAG ÄR ger dig chansen att upptäcka den sanna meningen och det verkliga syftet med ditt liv. Det är en möjlighet för dig att studera bevisen för vem Jesus Kristus verkligen är, och vad hans död och uppståndelse betyder för oss alla. Följ med när vi undersöker vilken skillnad som Jesus kan betyda i ditt liv.

MER - Handlar livet om något mer?

Avsnitt 1. Många människor har funderat över frågan: "Livet måste handla om något mer än det här!" Har du någon gång tänkt på det? Varför tror du att så många människor funderar över syftet med livet? Under historiens gång har många insett att livet måste handla om något mer än bara det som vi kan finna i den här världen.

SMÄRTA - Vad är fel med den här världen?

Avsnitt 2. Har du någon gång ställt frågan: "Varför finns det så mycket smärta och lidande i världen?" Den första frågan leder till nästa: "Hur kan en kärleksfull och mäktig Gud finnas till när det finns så mycket smärta och lidande i världen?"

JESUS - Vem är Jesus?

Avsnitt 3. Det finns facinerande historiska bevis som visar att Jesus verkligen levde i Palestina under det första århundradet av vår tideräkning. T.ex. bekräftar den judiske historikern Josefus att Jesus var känd som en vis lärare och att han hade många efterföljare som var både judar och greker. Han skriver att Jesus avrättades av Pontius Pilatus som korsfäste honom och att många människor fick höra om hans uppståndelse från döden.

KORS - Varför måste Jesus dö?

Avsnitt 4. De flesta människor firar inte sättet som berömda personer dog, särskilt inte om de blev avrättade på ett smärtsamt och grymt sätt. Men kristna finner sitt hopp i Jesus död på korset. Det fanns en viktig orsak till att Jesus dog på korset.

ANDE - Vem är den heliga Anden?

Avsnitt 5. Jesus sa att vi inte kan se vinden, men vi kan definitivt se vad den kan göra. På samma sätt kan vi inte se den heliga Anden, men vi kan se hur han förvandlar människors liv. I hela Bibeln är den heliga Anden fokuserad på att få människor att se Jesus och att leda dem till honom.

BIBEL - Varför är Bibeln viktig?

Avsnitt 6. Bibeln är en fantastisk bok: Den skrevs av 40 författare under en period på 1 500 år. Den har översatts till fler än 700 språk. Det gör att den kan läsas av fler än 5,7 miljarder människor. Delar av Bibeln har översätts till fler än 2 700 språk. Enligt Guinnes rekordbok är Bibeln världens mest sålda och mest distribuerade bok. Hittills har det tryckts fler än sex miljarder biblar. Varje år är Bibeln årets bästsäljare. Det trycks fler än hundra miljoner biblar varje år.

BÖN - Hur kan jag be?

Avsnitt 7. Vad tänker du på när du hör ordet bön? Många människor säger att de ber regelbundet och till och med får svar på sina böner. En kristen författare uttrycker det så här: "Att be är att öppna hjärtat för Gud som för en vän".

SABBAT - Vad handlar sabbaten om?

Avsnitt 8. Vår kalender följer flera olika cykler som byggs på astronomiska fenomen. Dagen: den tid det tar för jorden att vrida sig runt sin axel. Månad: Ungefär den tid det tar för månen att röra sig runt jorden. Året: Tiden det tar för jorden att röra sig runt solen. Men i vår kalender finns det också en cykel på sju dagar - veckan. Den hör inte ihop med någon astronomisk cykel.

HÄLSA - Bryr sig Jesus om min hälsa?

Avsnitt 9. I den framtida världen som Gud har planerat för oss kommer det inte att finnas smärta eller lidande och död. Det visar att Gud verkligen bryr sig om vår hälsa och inte vill att vi ska kämpa med smärta och sjukdom. Gud har också kraft och förmååga att bota oss på ett mirakulöst sätt. Jesus botade många människor på ett övernaturligt sätt. Han använde mer tid till att bota människor än till att undervisa dem.

DÖD - Vad händer när jag dör?

Avsnitt 10. Vi är facinerade av döden, men samtidigt är vi rädda för den. Döden känns så onaturlig och skrämmande för oss eftersom Gud aldrig avsåg att vi skulle dö. Bibeln lär oss något mycket uppmuntrande om döden.

HOPP - När kommer Jesus tillbaka?

Avsnitt 11. Jesus har lovat oss att han ska komma tillbaka. Bibeln är full av löften om att han snart ska göra det. Visste du att det finns mer än 1 500 profetior om att Jesus snart ska komma tillbaka? Och att för varje profetia som handlar om den första gången Jesus kom till jorden finns det åtta profetior om hans återkomst vid tidens slut?

DELA - Hur kan jag dela med mig av de goda nyheterna om Jesus

Avsnitt 12. Vilka är de bästa nyheterna som du någonsin har fått? Vilka var de första människorna som du delade de nyheterna med? Varjge gång vi har upptäckt eller upplevt någonting riktigt bra är det naturligt att vi vill dela med oss av det till andra. Det är också sant när vi upptäcker vad Jesus har gjort för oss. Det finns många fördelar med att du delar med dig av din tro på Jesus, men det finns också en del risker.

FÖRSAMLING - Varför vara med i en församling?

Avsnitt 13. Församlingen är en gemenskap av människor som har tro, hopp och kärlek till Jesus och som delar med sig av det! En kristen författare skriver: "Församlingen kan verka vara svag och bristfällig, men ändå ger Gud den sin allra strösta uppmärksamhet. Den är platsen där hans nåd visar sig, och där gläder han sig över att få uppenbara sin makt och sin förmåga att förvandla människor".