Reformationsresan

Få en djupare förståelse för reformationens centrala idéer och dess påverkan på samhället, både då och idag!

Reformationsresan

Videos

Reformationsresan Trailer

Den 31 oktober 1517 spikade Martin Luther sina 95 teser på kyrkporten i Wittenberg. Det startade en av de största revolutionerna i Europas historia.

Massaker i paradiset

Avsnitt 1 : Victor Hulbert och Dejan Stojković reser till södra Italien för att utforska Guardia Piemontese, en idyllisk by där kristna Valdenser byggde ett paradis i bergen långt hemifrån.

Återupprättad rebell

Avsnitt 2: Dejan och Victor tar turistleden i Rom. Där upptäcker de den anmärkningsvärda historien om en kättare, nu hedrad med en liten skylt på ett turiststråk. Hur kunde det hända? Och ännu viktigare, kan de hitta tecken på en levande tro mitt i en stad som blomstrar av turism och pilgrimsfärder?

Svåra situationer

Avsnitt 3: Victor och Dejan tar en vandring på landsbygden och upptäcker att reformationen finns runt omkring oss. Upptäck hur Henry VIII, Englands kung, satte igång reformation av helt felaktiga skäl, men med goda resultat. Filmad i Pyrford, Surrey, Storbritannien.

Fortsätt fråga

Avsnitt 4: I fjärde avsnittet av Reformationsresan besöker Dejan och Victor Oxford där vi upptäcker nackdelarna och fördelarna med att ställa frågor – för 500 år sedan och idag. Sånt som händer när man reser…

Bildskön

Avsnitt 5: Dejan och Victor fortsätter sin reformationsresa med ett besök i Wittenberg – staden som är känd som reformationens hemstad och platsen där Luther spikade upp sina 95 teser. Ändå var det inte dessa teser som fångade deras intresse. De upptäckte något annat som hjälpte dem förstå enkelheten i Luthers budskap.

Samvetet, skriften och sunt förnuft

Avsnitt 6: När Martin Luther stod framför kejsare Karl V vid riksdagen i Worms fick han sin sista chans att antingen ta tillbaka eller bekänna sin tro. Hans val förändrade Europa, men först kom en ”mörk natt för själen”. Victor och Dejan reser till Worms and pratar med teologen och historikern Rolf Pöhler.

Försvunnen mening

Avsnitt 7: På varje plats vi besökt under reformationsresan tycks Dejan och Victor ha mött människor som tar Bibeln verkligen seriöst – så till den grad att de riskerat livet. I detta sista avsnitt söker de upp någon som kan hjälpa dem att förstå Bibeln för vår tid.

Berg och dalar

Avsnitt 8: Berg och dalar

In i framtiden

Avsnitt 9: In i framtiden.

Om avsnittet

En videoserie som förklarar några av reformationens stora teman. Med Victor Hulbert och Dejan Stojković.

Reformationsresan
Kategorier
Dokumentär
Avsnitt
10

Du kanske också giller

Journeys

Upptäck berättelserna om när helt vanliga människor fann livets mening och hör dem själva berätta om ögonblicket och insikten som förändrade deras liv för alltid.

Skapelsen - Jorden är ett vittne

Skapelseberättelsen med naturfilm. Filmen är gjord av naturfilmaren Henry Stober.

Codex Sinaiticus

Har någon förfalskat Bibeln under årens lopp? Läs historien om hur en av världens äldsta biblar upptäcktes i ett kloster djupt inne i Sinaiöknen.