Från mörker till ljus – ljudbok

Från mörker till ljus ger en imponerande överblick över den kristna kyrkans historia i västvärlden. Med profetisk insikt uppenbaras de djupare sammanhangen i den långa striden mellan sanning och lögn, ljus och mörker. Men blod och tårar är inte mänsklighetens oundvikliga öde. Guds planer för världen överträffar all mänsklig fantasi. Denna bok vidgar vyerna och ser in i framtiden. Striden är över när Guds utlovade rike avslutar frälsningshistorien.

Från mörker_kategoribild_Audiobook

30 april 2024

Förorden

Utgivarens och författarens förord - Från mörker till ljus

Visa detaljer för avsnitt

Spellista

 1. 30 april 2024

  Förorden

  Utgivarens och författarens förord - Från mörker till ljus

 2. 30 april 2024

  Jerusalems förstörelse

  Kapitel 1 - Från mörker till ljus

 3. 30 april 2024

  Förföljelsen under de första århundradena

  Kapitel 2 - Från mörker till ljus

 4. 15 maj 2024

  Avfallet från tron

  Kapitel 3 - Från mörker till ljus

 5. 10 juni 2024

  Valdenserna

  Kapitel 4 - Från mörker till ljus

 6. 15 juli 2024

  John Wycliffe

  Kapitel 5 - Från mörker till ljus

Om avsnittet

Redigeringen av ljudboken har tagit längre tid än vi tänkt, så vi lägger upp kapitel här så snart de är klara! Återkom gärna!

Den här boken har i över hundra år väckt mycket uppmärksamhet världen över. Den är översatt till fler än 70 språk. På svenska har den tidigare varit känd under titeln Den stora striden. Den nya utgåvan har ett innehållsrikt tillägg med insiktsfulla förklaringar av centrala frågor i den kristna kyrkans och lärans historia. Ljudboken är inläst av Rainer Refsbäck.

Från mörker till ljus finns att beställa i tryckt format hos Skandinaviska Bokförlaget.

Ellen G. White (1827–1915) skrev ungefär 50 böcker och över 5 000 artiklar med bibliska teman, om utbildning, hälsa och profetior. Hon är världens mest översatta kvinnliga författare (boken Vägen till Kristus sägs vara översatt till över 160 språk) och hennes verk har tryckts i miljontals exemplar. Hon beskriver Guds handlingar och budskap på ett unikt levande och begripligt sätt. Jesus Kristus stod alltid i fokus för hennes arbete och Bibeln var grunden för hennes tro och livsverk.

Från mörker till ljus – ljudbok
Kategorier
Tro
Avsnitt
6

Du kanske också gillar

Vägen till Kristus - ljudbok

Boken Vägen till Kristus är en hjälp att bygga en levande relation med Jesus. Den visar på ett enkelt och praktiskt sätt vägen genom tvivel till tro, bekännelse och förlåtelse. Målet för en kristen är ett liv fyllt av glädje och Guds nåd.

Tankar om tro

Lyssna till podden där olika personer delar med sig av sina tankar kring Bibeln och tro.

Reflektioner kring boken Messias

Boken Messias, av Ellen G. White, återger berättelsen om Jesus från Nasaret som var efterlängtad under flera årtusenden. Vem var Jesus? En särskilt begåvad människokännare och vishetslärare? En galen helbrägdagörare? Eller var han Gud själv förklädd till människa – den utlovade Messias? Jesus inte bara undervisade om Guds villkorslösa kärlek, botade sjuka, förlät syndare och gav utstötta människor upprättelse – hans födelse, liv, död och uppståndelse vände upp och ner på världen. Ingen annan har delat upp tiden i ”före Kristus” och ”efter Kristus”. Ingen har fört in hopp i människans erfarenhet så som Jesus gjorde och fortsätter att göra idag.

Det stora hoppet - ljudbok

Nyhetsmedierna kan berätta om vad det är som händer, men den här boken handlar om varför. Det stora hoppet berättar också om vad som kommer sedan. Denna glimt in i framtiden bygga på en källa som har mer att erbjuda än du kanske hade tänkt dig - nämligen Bibeln. Kampen mellan gott och ont når ett dramatiskt slut... Men det finns hopp. Och du kan få leva i det hoppet.