HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

LUKAS 4:38–44

Tankar om livet - 24

ETT ORD PÅ VÄGEN

Jesu närvaro innebär att människor blir fria. Petrus svärmor blev fri från sin sjukdom och blev därmed fri att kunna använda sin tid som hon ville. För henne innebar det glädjen att kunna vara till tjänst för andra. Andra var inte längre bundna i ondska. Men även Jesus behöv- de vara fri och inte styras av andra människor. Han drog sig därför undan för att vara ensam med Gud. Jesus hade också något viktigt att berätta för alla, de glada nyheterna om Guds rike, att Gud erbjuder oss människor befrielse och gudsgemenskap både nu och för evigt.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”Vid solnedgången” Sabbaten varade från solnedgången på fredagskvällen till samma tid på lördagen.

Eftersom de judiska lagarna förbjöd allt arbete som inte var akut livsho- tande under sabbaten, väntade folket till lördagskvällen innan de kom till Jesus för att få hjälp. Det är tydligt att Jesus motsatte sig den tolkningen av sabbatsbudet i de tio budorden. Han visade att det var viktigt att göra gott mot dem som behövde hjälp.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Jesus ville inte att sanningen om honom som Guds son, skulle komma ut bland folket. När finns det tillfällen då det är olämpligt att berätta något för andra, t.ex. om vår tro?