HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

LUKAS 2:15–21

Tankar om livet - 12

ETT ORD PÅ VÄGEN

Vi har alla upplevt speciella händelser i våra liv, något utöver det vanliga och naturliga. Hur på- verkar de våra liv? Herdarna tog sin upplevelse på allvar och de skyndade iväg. Det är lika angeläget för oss idag att få möta Jesus. Det kan vi bl.a. göra i bönen, bibelstudiet och gudstjänsten.

Herdarna, som ansågs vara bland de lägsta i samhället, fick förtroendet att vara de första som såg det som hänt. De höll inte inne med vad de upplevt, utan berättade det för andra som häpnade.

Att få dela vår glädje över vad Gud gjort med dem vi har omkring oss, kan bli lika naturligt för oss som det var för herdarna.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

Herdarna tillhörde samhällets underklass. De ansågs opålitliga och fick inte vittna inför en domstol eller inneha officiella ämbeten. Inte heller kunde de besöka templet utan speciell förberedelse eftersom de ansågs vara rituellt orena.

Foderkrubban blir ett tecken eftersom det är osannolikt att ett kungabarn skulle kunna födas på en sådan plats. Kontrasten är total mellan foderkrub- ban och barnet som tituleras Messias, Herren.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Vad kan vi som inte sett änglar, berätta om för andra?