HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 3:31–4:3

Det vi sett och hört - 14

ETT ORD PÅ VÄGEN

Jesus ville inte att det skulle bli konflikt mellan Johannes döparens och hans egna lärjungar. Därför beger sig Jesus iväg till ett annat område. Deras gemensamma huvuduppgift var att hjälpa människor till ett nytt liv med Gud och det fick inte hindras. Johannes döparen var själv medveten om Jesus speciella roll här i världen. Han hade sitt ursprung i himlen. Vad han sett och hört gjorde att han på ett trovärdigt sätt kunde berätta vem Gud är och hans vilja för oss människor. Därför kan vi lita på det Jesus säger.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... Johannes lärjungar ...” Det var inte alla Johannes döparens lärjungar gick över till Jesus. På Paulus tid fanns det fortfarande efterföljare till Johannes. Se Apg. 19:3–5. Johannes blev dödad av tetrarken Herodes redan under Jesus tid. Se Luk. 9:7–9. För Johannes som skrev sitt evangelium var det viktigt att berätta att Johannes döparen själv hade förstått vem Jesus var, och att han önskade att alla skulle följa honom. Hos Jesus fanns evigt liv och att det han undervisat var sant.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

”Den som tror på Sonen har evigt liv” (v. 36). Vad innebär det för oss i våra dagliga liv att vi redan här och nu ”har” inte bara ”kommer att få” evigt liv?