HopeChannel Sverige | Logga in
Dela

JOH. 1:35–42

Det vi sett och hört - 5

ETT ORD PÅ VÄGEN

Andreas kunde säga: ”Vi har funnit Messias.” Vad hade gjort honom så övertygad? Han hade hört Johannes döparen berätta om Messias som skulle komma. Han hade fått förtroende för Johannes så att han litade på honom när han sa: ”Där är Guds lamm.” Han tog sedan själv kontakt med Jesus och förstod att allt stämde. Det gjorde honom övertygad.

Andras ord kan hjälpa oss att ta kontakt med Jesus och finna att han än idag är Guds son som tar bort vår synd och ger oss ett nytt liv i gemenskap med Herren.

ATT FÖRSTÅ TEXTEN

”... en av de två ...” d.v.s. Andreas. Det är troligt att den andre är Johannes, han som skriver. Hur Johannes ansluter sig till Jesus nämns inte i texten. När han skriver om vid vilken tid på dagen det händer, verkar det vara självupplevt. Det blev livsavgörande i hans liv.

”... Kefas ...” betyder ”sten, klippa” på arameiska och Petrus är samma ord på grekiska. När vi läser om händelserna kring Jesus liv upplever vi Petrus impulsiv – inte stabil som en klippa. Men Jesus såg vem Simon kunde bli, inte bara den som han var just då.

FÖR EFTERTANKE OCH SAMTAL

Vad har du för erfarenhet av att stoppa in någon i ett ”fack” vid en första kontakt men senare upptäcka hur fel du hade?